Nieuws

Kennel van de Lage Nesse

De Kampioensclubmatch van de DPHCN werd dit jaar gehouden op zaterdag 07-09-2019 in Lochem. Ondanks de slechte weersvoorspelling, is het pas einde van de middag en begin avond gaan regenen. Gelukkig waren de keuringen toen al afgelopen. Daar deze clubmatch geen fokkerijklasse kent en wij liever zelf met onze honden lopen, hebben wij Sophie Amy v.d. Lage Nesse in de Open Klasse en Senna Sophie v.d. Lage Nesse in de Kampioensklasse ingeschreven.

Sophie mocht als eerst en stond met 20 andere Open Klasse teven in de ring. Best een lastige opgave om daar een keuze uit te maken. Uit de 21 Open Klasse teven werden eerst alle teven met een Uitmuntend geselecteerd. Vervolgens werden de beste vier uitgekozen, maar dat duurde wel even. Na een hoop wikken en wegen en nog eens een paar keer een ronde lopen is Sophie geselecteerd om 's middags naar de erering te komen voor de definitieve plaatsing. Sophie zit in ieder geval bij de beste vier uit 21.


Senna had in de Kampioensklasse iets minder concurrentie, maar wel weer zes andere prachtige kampioensteven. Deze keuring verliep ook goed. Senna werd geselecteerd bij de beste vier uit de Kampioensklasse en mocht ook naar de erering voor de definitieve plaatsing.


In de erering werd het nog spannend. Hoewel wij al tevreden waren dat zowel Sophie als Senna geplaatst zouden worden, is het toch nog afwachten welke plaats het zou worden. Ook hier werd de tijd genomen. Langzaam aan werden de nummers vier, drie en twee geplaatst en dat kon alleen maar betekenen dat Sophie eerste werd. Na het fotomoment mocht Senna direct weer de ring in. Met nog een rondje lopen werden de andere teven geplaatst en mocht ook Senna naar de eerste plaats toe! Dit betekend vervolgens wel dat Sophie en Senna tegelijkertijd de ring in moesten voor de ronde voor Beste Teef. Nog meer rondes lopen. Uit deze ronde werd Senna gekozen als Beste Teef. Ontzettend blij zijn wij met deze prachtige resultaten!

07-07-2019 Senna Nederlands Kampioen

Op zaterdag 06-07-2019 is Senna Sophie v.d. Lage Nesse officieel Nederlands Kampioen geworden. Bijna een jaar hebben wij moeten wachten op dit moment, omdat ze wel al heel vroeg de benodigde kampioenspunten had behaald, maar nog te jong was om officieel kampioen te kunnen worden. Op de show in Echt won Senna van zes andere teefjes en werd ze verkozen tot Beste Teef, waarmee ze nog een volle CAC-punt behaalde en daarmee het Nederlands Kampioenschap officieel mocht maken.

16-09-2018 Kampioensclubmatch 2018

Zaterdag 15-09-2018 was de Clubmatch van de tweede rasvereniging in Lochem. Daar Sophie Amy v.d. Lage Nesse met zwangerschapsverlof is, hebben wij alleen Senna Sophie v.d. Lage Nesse ingeschreven. Ze mocht het in de Tussenklasse teven opnemen tegen tien andere teefjes van haar leeftijd. Wij werden uitgenodigd voor de erering in de middag voor de plaatsing van de beste vier in deze klasse.

In de erering is zij verkozen als Beste Tussenklasse teef! Geheel onverwacht en weer een mooie beker en zak voer gewonnen.

In de ronde voor beste teef is Senna helaas niet verkozen tot Beste of Reserve Teef. Het was een mooie dag met een geweldig resultaat.

04-09-2018 Geboortebericht

Op donderdag 30 augustus is het nestje van Sophie Amy v.d. Lage Nesse x Hannes Hay v.d. Sebastiaanshoeve geboren. Hieruit is een reu en een teef geboren. Sophie en de pups maken het goed. De pups hebben inmiddels al een baasje gevonden.

11-08-2018 World Dog Show 2018

Donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus was het dan eindelijk zover. Voor de derde keer werd in Amsterdam de belangrijkste show ter wereld gehouden: de World Dog Show. Tijdens dit evenement werden drie aparte en bijzondere shows gehouden in de RAI in Amsterdam. Op alle shows kon men dubbele punten halen. Met ruim 33.000 honden is dit de grootste hondenshow ooit, nog nooit hebben zoveel honden deelgenomen aan een show.


Tijdens deze drie shows hebben wij alleen met Senna Sophie v.d. Lage Nesse deelgenomen, Sophie is namelijk met 'zwangerschapsverlof'.

Op donderdag was de Benelux Winner Nederland. Senna werd in de Tussenklasse geplaatst met een 1 Uitmuntend. Een dag later was de Specialty show, waarbij Senna het enige teefje was en daarmee niet alleen de Tussenklasse won, maar ook beste teef werd. Zij kreeg hiervoor twee kampioenspunten.

Op zaterdag was de grande finale: de Wereldwinner. In de Tussenklasse won Senna het wederom met 1 Uitmuntend. Ze mocht het tegen de andere teefjes op gaan nemen in de race voor beste teef. Ze werd tweede en daarmee Reserve Beste Teef en ontving ze nog een kampioenspunt.


Senna had al twee kampioenspunten en na deze shows heeft ze dan ook voldoende punten behaald voor het Nederlands Kampioenschap. Helaas is ze nog niet officieel Nederlands kampioen, omdat een hond daar 27 maanden voor moet zijn en Senna nog maar 18 maanden is.


Het was vermoeiend, drie dagen showen achter elkaar, maar wij zijn ontzettend trots met de behaalde resultaten op deze bijzondere shows. Het was het absoluut waard.07-07-2018 Dekbericht

Begin juli heeft de dekking tussen Sophie Amy v.d. Lage Nesse en Hannes Hay v.d. Sebastiaanshoeve plaatsgevonden. Wij verwachten het nestje pups begin september. Mocht u interesse in een pup hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.

17-06-2018 Kampioensclubmatch 2018

Op 16 juni werd de Kampioensclubmatch gehouden in Dieren. Een lange, warme en drukke dag waarbij drie honden van onze kennel ingeschreven waren. De door ons gefokte reu Jesse Amy v.d. Lage Nesse mocht in een zeer drukke Open Klas reuen de kwalificatie ZG halen. Onze eigen Senna Sophie v.d. Lage Nesse liep tegen tien andere jeugdklasteefjes en werd met een Uitmuntend geselecteerd om terug te komen voor de plaatsing in de erering. Tegelijkertijd met Senna mocht haar moeder, onze Sophie Amy v.d. Lage Nesse, het opnemen tegen een andere teef in de Kampioensklasse teven. Met een Uitmuntend werd ook zij uitgenodigd voor de erering in de middag. Na de keuringen volgde de pauze, een loterij en een muzikaal optreden van jachthoornblazers begon de erering, waarbij onze Senna vierde in de Jeugdklasse werd. Na het snelle wisselen mocht onze Sophie eerste worden en daarmee is zij beste teef in de Kampioensklasse. Zij mocht hierbij door naar de keuring voor beste teef van het ras, maar hier werd ze helaas niet geplaatst. Al met al zijn wij zeer tevreden met de resultaten.


20-05-2018 Senna Nederlands Jeugdkampioen

Vanmiddag op de Pinkstershow heeft Senna Sophie v.d. Lage Nesse haar derde en laatste punt voor het jeugdkampioenschap behaald. Hierbij is zij dan officieel Nederlands Jeugdkampioen! Daarnaast was ze ook voor de derde keer reserve beste teef geworden. Wij zijn ontzettend trots op ons jongste meisje.

24-12-2017 Fijne feestdagen

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

10-09-2017 Senna Beste Pup

Gisteren was een van de Kampioensclubmatches. Het was voor Senna haar vierde show ooit en ze moest tegen drie andere teefjes lopen. Na de klasse keuring werden zij en twee andere teefjes 's middags teruggeroepen naar de erering voor het plaatsen. Ze deed het heel goed en het mocht baten, want ze werd eerste geplaatst met een Veelbelovend, met de opmerking dat de puppies zo mooi waren dat een Zeer Veelbelovend eerder van toepassing was. Vervolgens mocht Senna het opnemen tegen de beste Puppyklas reu en ook daar won Senna het van omdat haar gangwerk beter was. Met andere woorden, Senna is Beste Pup geworden op de Kampioensclubmatch!

04-09-2017 Internationaal Kampioenschap

Zondag 03-09-2017 behaalde Sophie Amy v.d. Lage Nesse op de show in Luxemburg een kampioenspunt waarmee ze drie titels tegelijk behaalde. Sophie is nu naast Nederlands en Belgisch Kampioen ook Luxemburgs en Internationaal Kampioen. Daarnaast behaalde ze ook de titel Benelux Winner Luxemburg.

Het was een lang en vermoeiend weekend maar het was het dubbel en dwars waard.

06-02-2017 Geboortebericht

Zondag 5 februari is Sophie Amy v.d. Lage Nesse bevallen van zeven pups, waarvan vier reuen en drie teven. Ondanks dat dit het eerste nestje is voor Sophie, is ze een lieve en zorgzame moeder. De pups maken het goed en komen uit de combinatie Sophie x Gabor Balou v. Selihof. Uit dit nest zullen wij een teefje aanhouden die de naam Senna krijgt. Meer foto's van dit nest vindt u hier.

20-11-2016 Belgisch Kampioenschap behaald!

Vandaag heeft Sophie Amy v.d. Lage Nesse het Belgisch Kampioenschap behaald. Op de Eurodogshow behaalden wij in de Kampioensklas de eerste plaats met een Uitmuntend. Het heeft precies een jaar en drie dagen geduurd tussen het eerste en laatste Belgische kampioenspunt en hoefden ook maar vier shows te lopen. Nu gaan wij op weg naar het Luxemburgs en Internationaal Kampioenschap!


05-10-2015 Kampioenschap behaald!

Het afgelopen weekend waren wij met Sophie op de IJssel- en Hanzeshow in Zwolle. Op zaterdag behaalden wij de tweede plaats Uitmuntend de Open Klas. Geen verkeerde uitslag natuurlijk. Een dag later daarentegen kon ons geluk niet op en werden wij eerste in de Open Klas, waarna de strijd begon om de beste teef. Die titel veroverden wij niet, maar behaalde wel het Reserve CAC waarmee wij Sophie's kampioenschap officieel kunnen bezegelen. Totaal onverwacht om zo hoog te eindigen tegen zoveel andere mooie honden en ontzettend trots zijn wij!


27-07-2015 Dogshow Rotterdam

Dogshow Rotterdam. Altijd heel fijn om dan eens een show te lopen zonder hier ver voor hoeven te rijden. Op zaterdag stonden maar twee teefjes in de Open Klas, waarvan Sophie won. Met één ronde was dan ook meteen de Beste van het Ras bekend. De dag daarna hadden we iets meer concurrentie en ook daar wonnen we in de Open Klas. Vervolgens wonnen wij ook van alle teefjes en ook van de beste reu. Daarmee was Sophie voor de tweede dag op een rij Beste van het Ras. Beide dagen mochten wij dan ook de erering in voor zowel de rasgroep keuring als de Nederlandse Hondenrassenkeuring. In beide keuringen werd Sophie helaas niet geselecteerd, ondanks dat ze vierde eindigde bij de Nederlandse rassen. Geen bekers, maar wel twee mooie dagen en twee volle kampioenspunten erbij.


06-04-2015 Dogshow Goes

Het paasweekend verliep goed voor onze kennel. Met Sophie showden we zowel zaterdag 4 als zondag 5 april in de Zeelandhallen in Goes in de Tussenklasse. Zaterdag won ze met een Uitmuntend in haar eigen klasse, werd ze Beste Teef en behaalde ze de titel Beste van het Ras. Eenmaal in de erering werd Sophie helaas niet verder geselecteerd.

Op zondag won Sophie wederom met een Uitmuntend in haar eigen klasse, werd ze Beste Teef en eindigde met de titel Reserve Beste van het Ras.


Al met al een weekend om trots op te zijn!


Kennel van de Lage Nesse. Copyright © All Rights Reserved 2018.

08-09-2019 DPHCN Kampioensclubmatch 2019