Onze Drenten

Kennel van de Lage Nesse

Amy Lotte v/d Lage Nesse

Amy is ons vierde teefje, geboren op 25 juni 2008 uit de combinatie Cástor Buster fan 't Patrijzen Bos en Lotte Carmen van de Valkeniersweide. Zij heeft ons inmiddels twee nestjes gegeven. Met Amy hebben wij shows en jachttraining gelopen maar is nu met pensioen. Amy is ook een ware jager en weet altijd de fazanten en hazen op te sporen. Ze is een echte buitenhond en kan uren voor de poort liggen en kijken naar alles dat voorbij gaat.

Kamp. Sophie Amy v/d Lage Nesse (NL Kamp., BE Kamp, LUX Kamp, CIE, B.W.LUX’17, B.W.BE'19)

Op 25 mei 2013 werd onze hond Sophie Amy van de Lage Nesse geboren uit de combinatie Amy Lotte van de Lage Nesse x Jago Phébe van Groevenbeek. Net als een echte Drent is zij heel ondeugend, maar ook ontzettend lief. Ze komt vaak langs voor een knuffel en haalt regelmatig de post van de deurmat. Momenteel lopen wij hondenshows en jachttraining met haar, waar zij veel plezier aan beleeft. Met het deelnemen aan shows is Sophie zeer succes en is dan ook Nederlands, Belgisch, Luxemburgs en Internationaal kampioen en Benelux Winner Luxemburg. Ze vindt het heerlijk om door de natuur te struinen en wild op te sporen. Met haar hopen wij onze lijn verder voort te zetten en een paar jachtproeven te lopen.


Kamp. Senna Sophie v/d Lage Nesse (NL Kamp., LUX Kamp., NJK'18, B.W.BE'18)

Uit het nestje van de combinatie Sophie Amy van de Lage Nesse en Gabor Balou van Selihof, geboren op 5 februari 2017, hebben wij ons zesde teefje aangehouden. We noemen haar Senna. Net als met Sophie willen we met Senna veel shows gaan lopen en trainen voor de jachtproeven. Met 15 maanden heeft Senna de titel Nederlands Jeugdkampioen behaald en met 18 maanden had ze voldoende kampioenspunten voor het Nederlands Kampioenschap. In augustus 2018 werd ze als Tussenklasse teefje Reserve Beste Teef op de World Dog Show 2018. In juli 2019 werd Senna met 29 maanden officieel Nederlands Kampioen.
In memoriam

Donna Carmen v/d Valkeniersweide

Donna was onze eerste hond, geboren op 13 september 1999 bij de Kennel van de Valkeniersweide uit de combinatie Buster Hester van Groevenbeek x Carmen Annelot van het Jagerslatijn. Ze was een levendige Drent met karakter. Met Donna hebben wij veel shows gelopen en ook ons eerste nestje gefokt. Ze vond het heerlijk om buiten te zijn en was dan ook vaak te vinden tussen de bomen, in de struiken en het water. Helaas ingehaald door de ouderdom is ze overleden op 1 mei 2012.


Lotte Carmen v/d Valkeniersweide

Onze tweede hond is Lotte, ook uit de Kennel van de Valkeniersweide. Zij komt uit het nest van Carmen Annelot van het Jagerslatijn x Boaz Hester van Groevenbeek en werd geboren op 13 februari 2002. Lotte is vaak voorgebracht op shows en heeft ons drie prachtige nestjes pups gegeven waar wij onze honden Sanne en Amy van hebben aangehouden. Ze was een lieve hond die ook regelmatig hielp met het binnenbrengen van de boodschappen. Een echte werkhond. Lotte werd helaas oud en is overleden op 17 september 2013.


Sanne Lotte v/d Lage Nesse

Uit het eerste nest van Lotte (x Buster Hesther van Groevenbeek) hebben wij onze derde teefje Sanne aangehouden. Zij werd geboren op 4 maart 2005. Sanne is de eerste hond waarmee wij jachttraining zijn gaan lopen. Daarnaast hebben wij ook veel shows met haar gelopen. Sanne geniet inmiddels van een welverdiend pensioen en hoeft niet meer naar de show of jachttraining. Wij hebben op 4 april 2019 afscheid van haar genomen.


Kennel van de Lage Nesse. Copyright © All Rights Reserved 2018.